Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

16:08
Україна – країна нескорених

Україна – країна нескорених» - під таким гаслом відбувся захід, організований студентським самоврядуванням КВНЗ КОР «Стрітівський педагогічний коледж кобзарського мистецтва» та УР «Школа – наш дім» Стрітівської ЗОШ I-II ступенів. Молодь вшанувала патріотизм і мужність громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини  та громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору.

Шукаючи Європу, ми знайшли Україну. Революція відбулася не лише в політичному житті країни. Вона відбулась у нас самих, у нашій свідомості. Адже, Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Символічно, присутні виконали Гімн України у супроводі відео з Євромайдану, цим самим ніби долучившись до багатотисячного свідомого українства. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною - ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам'ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну власне життя. Тому далі вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув, захищаючи незалежність і свободу України.

Марина Негреба заспівала пісню в пам’ять про всіх учасників Революції Гідності, а учні 9 класу присвятили своє виконання мужнім та хоробрим учасникам АТО; Валентин Терещенко на сопілці виконав твір «Ой у лузі червона калина».

Наприкінці зустрічі ведучі заходу - викладач української мови та літератури Ніна Громадська та студентка II курсу Валерія Єрмолаєва - закликали всіх  молитися за наших мужніх захисників і просити у Бога одного: аби вони живими і здоровими і  якнайшвидше повернулися додому, до своїх матерів, дружин та дітей.

Ніна Громадська,

викладач української мови та літератури

 

Переглядів: 517 | Додав: Кобзар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930